Hogyan hordj karkötőt – anélkül, hogy túlzásba vinnéd.

Mint minden ékszer, a karkötő is része lehet az elegáns férfi megjelenésnek.

A karkötő a legegyszerűbb ékszer, amit csak hordhatsz. Egy gyöngy vagy egy egyszerű bőr karkötő csodákat tehet az öltözködésedben. Arról nem is beszélve, hogy így még jobban kimutathatod a valódi személyiséged.

A karkötőviselés kulcsa a könnyedség és egyszerűség.Erre mindig emlékezzetek, mert nem kell minden divathóbortnak.

Hogyan válaszd ki a megfelelő karkötőt

Figyelj oda erre a pár alapvető szabályra

  • arányosság és illeszkedés
  • általános stílus
  • megfelelő alkalom

A karkötőnek arányosnak kell lennie a Te méreteidhez és megfelelően kell illeszkednie. Vastagabb csuklóra nagyobb karkötőt válassz, vékonyabbra pedig keskenyebb darabokat részesíts előnyben.

Fontos, hogy a karkötő elég szoros legyen a csuklódon, mégis kényelemes legyen a viselete. Egyes karkötők, mint a gyöngyös darabok, egy úgy nevezett elasztikus gumira vannak fűzve, így egy méret szinte mindenkinek megfelelő lehet. 

Egy csúszkáló, lötyögő karkötő hamar unalmassá válik. Minden olyan karkötő, aminek súlya van pontosan kell, hogy illeszkedjen a csuklóra. 

Hogyan találd meg a megfelelő méretet?

Egy jó karkötő és a csuklód között általában marad egy kis hely. Egy vagy két ujjnyi kell, hogy legyen a karkötő alatt.

A legjobb, amit tehetsz, hogy a karkötőd is ugyanúgy az ingujjad alatt tartod, mint az órád. Arra azért mindenképpen gondolj, hogyha egy vaskos karkötőt veszel fel, lehet, hogy kidomborodik majd az inged alatt vagy egyáltalán nem fér be alá. 

Általános stílus & kinézet

A kulcskérdés mindig az, hogy milyen megjelenére szeretnél törekedni. Egy karkötő ahogy a többi kiegészítő is – egy megejelenés személyre szabására szolgál. Egy karkötő azt az üzenetet erősíti meg, amit az öltözeteddel szeretenél elérni. 

Első körben érdemes megmaradni az olyan természetes anyagoknál, mint a bőr, a fa, vagy a kő. Ezek jól bírják a sok használatot és az idő múlását. A színeik is jól viselhetőek, és szinte minden stílushoz jól illeszthetőek

A karkötőd mindig üzen valamit rólad, és lesznek, akik majd rá is kérdeznek erre. Ezért olyan karkötőt válassz, ami érzéseket, emlékeket idéz fel benned, legyen mögötte egy történet.

Nem minden alkalomra.

Egy karkötő nem való mindenhova.Ha egy dress code-os eseményről van szó, vagy olyan alkalomról, ami formális viseletet igényel, maradj meg egy egyszerű, vékony, sötét színű darabnál.

Hogyan kell karkötőt viselni?

Ma már mindent le lehet lesni az Instagramról, márkát, stílust, képbeállítást…Mi inkább azt valljuk, hogy az influenszerek másolása helyett olyasmit keress, ami benned kelt jó és harmonikus érzést. Például felesleges halmozni a karkötőket a csuklódon csak azért, mert láttál erről egy jó képet. Ez élőben, mozgás közben közel sem működik olyan jól, és mindenki csak erre a komikus részletre fog figyelni. Az aranyszabály a karkötőknél is az, hogy:

Az egyszerűbb többnyire jobb.

A stílus és az öltözködés a megfelelő arányok megtalálásáról szól. Gondolj úgy a két csuklódra, mint egy klasszikus mérleg két oldalára, ahol az egyik tányér kissé jobban meg van terhelve, mint a másik. Ennek a koncepciónak “vizuális súly” a neve.

HOGYAN VISELJEK EGYETLEN KARKÖTŐT?

Ha karórát is viselsz, a karkötőt inkább a másik kezeden viseld (lehet ugyanazon is, erről még lesz szó). Vagy pedig az egyiket ezúttal hagyd otthon. Arra is érdemes ügyelni, hogy a karóra és a karkötő szélessége (a vizuális súly szabálya szerint) ne legyen azonos. Egy vastag szíjas óra mellé egy vékonyabb karkötő passzol és vica versa.

A karkötő színe jó, ha már szerepel az öltözetedben máshol. Válassz egy visszafogottabb árnyalatot, mint például az inged vagy a gombjaid színe, a karkötőd is legyen ilyen. Az is jó stratégia, ha megmaradsz a természetes színeknél, mint például a fa vagy a bőr, mert ezek általában mindenhez passzolnak.

HOGYAN VISELJEK TÖBB KARKÖTŐT EGYSZERE?

Ha 15 karkötő csúszkál fel és alá az egyik karodon, az talán egy pillanatban jól mutat, de nagyon macera viselni. Munka közben útban van, de ami még rosszabb, úgy fogsz velük kinézni, mint egy háttértáncos egy Bollywood-i filmben.

Ha mégis több karkötőt szeretnél egyszerre, maradj max. három-négy darabnál. Még jobb, ha ezeket valami közös téma összeköti. Ugyanakkor soha ne viselj több karkötőt úgy, hogy azoknak tökéletesen egyeznek a színei vagy ugyanolyan fémből készültek.

Egy jó, menő szettben többféle anyag és szín is előfordul. Például nyugodtan egymás mellé tehetsz két gyöngyös karkötőt (az egyiket mondjuk lávakőből, a másikat tigrisszemből). Ez jól is mutat és magabiztosságot is sugároz, sőt, még hozzájuk tehetsz egy eltérő szélességű bőr karkötőt is.


2020. február 3.

Válogass karkötőink közül!

Kattints a lenti gombra és ismerkedj meg karkötőinkkel.

Javasolt bejegyzések

Az ICONICMAN közösségről

Az előző cikkben említett közösségről szeretnénk most pár információt átadni nektek. Mivel hiszünk abban, hogy valóban értékkel bíró dolgokat csak áldozatok árán lehet megmenteni így

Olvass tovább »

Elindult az ICONICMAN HUNGARY

Márkánk 2019 decemberében alakult, hogy a 2020. év tavaszi szezonját elegáns óráink és kiegészítőink segítségével kezdhesd és így megjelenésed a magasba emelhesd. “A kiegészítők fontosak…

Olvass tovább »
Close Menu
×
×

Cart